TUI CARE FOUNDATION LANCEERT ‘100 HELPING HANDS’ VOOR STEUN AAN LOKALE ORGANISATIES

Willemstad/Rijswijk 15 juni 2020 – Het wereldwijde toerisme is hard geraakt door het coronavirus. Dat geldt zeker voor vakantiebestemmingen die voor een groot deel afhankelijk zijn van toerisme. Reden voor TUI Care Foundation, de onafhankelijke stichting van TUI, om ‘100 Helping Hands’ te lanceren. Een initiatief om lokale NGO’s en kleine sociale ondernemingen op vakantiebestemmingen die gericht zijn op duurzaam toerisme, een steuntje in de rug te geven.

Donatie aanvragen
Deze organisaties kunnen online een donatie voor noodhulp aanvragen om daarmee kwetsbare mensen op de vakantiebestemmingen te helpen. Denk hierbij aan het verstrekken van voedsel- en noodpakketten, het faciliteren van kinderopvang en thuisonderwijs voor kwetsbare kinderen, of het creëren van meer bewustzijn onder de lokale bevolking over het belang van goede hygiëne.

100 initiatieven gesteund
In totaal zal TUI Care Foundation maximaal 100 initiatieven kunnen steunen. Per initiatief is er een eenmalige donatie tussen de € 2.000 en
€ 10.000 euro beschikbaar. Er zijn 23 landen geselecteerd die een donatie kunnen aanvragen, waaronder ook Curaçao, Aruba en Bonaire. Voorwaarde is wel dat het initiatief plaats moet vinden in de toeristische regio’s van het land en dat de organisatie die de donatie aanvraagt lokaal geregistreerd is. Particuliere initiatieven komen niet in aanmerking.

Aanmelden
Organisaties die aan deze voorwaarden voldoen kunnen zich tot en met vrijdag 19 juni aanmelden via deze link.
TUI Care Foundation zal uit alle inzendingen 100 initiatieven selecteren.

Over TUI Care Foundation
Samenwerkingen en projecten ondersteunen die betere mogelijkheden bieden voor jongeren en bijdragen aan de ontwikkeling van vakantiebestemmingen. Dat is waar het bij TUI Care Foundation om draait. De corporate foundation richt zich op de positieve effecten van het toerisme en bouwt zo aan blijvende vooruitgang. We doen dat simpelweg door vakantiegangers te verbinden aan projecten op vakantiebestemmingen. Door vakantiegangers kennis te laten maken met lokale projecten, geeft TUI Care Foundation het onderwijs, het welzijn van kinderen en jongeren, de bescherming van natuur en milieu een boost. Zo vergroten we de positieve impact van de toerisme sector voor mensen op bestemmingen wereldwijd. TUI Care Foundation werkt internationaal, maar handelt lokaal. We werken daarom samen met lokale en internationale organisaties, zodat we op een zinvolle manier blijvende impact hebben. Vakantiegangers maken hierbij makkelijk een verschil door een bijdrage te leveren aan deze goede doelen op hun vakantiebestemming. De foundation hecht veel waarde aan transparantie en een efficiënt gebruik van fondsen; 100% van de donaties gaat naar partners en projecten. De operationele kosten van de stichting worden volledig door TUI gedragen. TUI Care Foundation is opgericht door TUI, de wereldwijd marktleider in het toerisme, en is gevestigd in Nederland.
Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *