Minister Dangui Oduber: Hopi contento cu e vacunanan di Pfizer ta na Aruba. Nos ta cuminsa mira un luz na horizonte/

Minister Dangui Oduber

Hopi contento cu e vacunanan di Pfizer ta na Aruba. Nos ta cuminsa mira un luz na horizonte

Nos kier gradici staatssecretaris Sr. Paul Blokhuisy gabinete Rutte pa por a yuda Aruba haya e vacunan riba 16 februari 2021 manera a serpriminti. 

Aruba a ricibi 11.700 vacuna di pfizer cual sigurnos ta hopi contento cu e cantidad akiconsiderando e scarsedad di vacunanan cu tin namundo actualmente.  Mi ta kere ta importante pa pone esaki den perspectiva. Ayera Colombia un pais di miyones di habitante a haya 50.000 vacuna di pfizer mientras Aruba cu apenas100.000 habitante a haya 11.700 vacuna cual ta hopi bon. 

Diamars ta un dia hopi importante pa pais arubacu e yegada di e vacunanan di pfizer. Minister Dangui Oduber na promer lugar nos kier gradiciDios cu nos ta biba na Aruba y cu nos ta forma parti di reino Hulandes cu nos tin acceso na e vacuna. Nos na Aruba mester ta contento y hopiagradecido na esaki y sigur na gobiernoHulandes pa e yudansa aki. 

For di luna di december 2020 pais Aruba ta preparando pa nos por ta cla pa ricibi e vacunanan. Henter un team multidisciplinario cu ta consisti di Ministerio di Turismo, SalubridadPublico y Deporte, departamento di saludpublico, BRA, DOW, IVA, VDA, KPA, Douane y Setar a bin ta prepara na e mihor forma posibelpa ora e vacunanan yega nos ta cla pa cuminsavacuna nos hendenan. 

Mi tin cu bisa cu un team hopi dynamico a trahariba nos plan di ehecucion y tambe haci tur e preparacionnan pa e bishita di RIVM. RIVM a bishita aruba pa haci e controlnan y supervision necesario riba nos planan y tambe evalua esaki. Minister Oduber kier a gradici cada colega di gabinete Wever Croes pa nan esfuersonan haci. 

RIVM a yega aruba dia 25 januari y nan a haya un presentacion amplio di nos strategia di vacunacion y tambe nos plan di ehecucion con esaki ta hinca den otro. 

A controla e freerzernan hunto cu tur e instalacionnan y henter e cold chain. 

Tambe a bishita tur e localidadnan caminda e vacunanan lo wordo duna y a check e transportey seguridad. 

Aruba lo tin localidad cu lo wordo uza pa duna e vacuna

Club Don Bosco na Noord

JFK Education Center na Oranjestad

Centro Libertador Betico Croes na Santa Cruz

Santa Therisita Center na San Nicolas

E vacuna ta di vital importancia pa cada un di noscu ta biba riba e pais aki. E vacuna lo: 1. Proteha nos mesun salud2. Lo scapa bida di hende3. Lo crea immunidad4. Lo percura pa recupera nos turismo y cuminsabolbe bek poco na normalidad 

Desde luna di december cu e vacuna a subimercado te cu awe mas cu 170 miyon vacuna a wordo duna rond mundo.  Nos como gobierno a cuminsa un campaña pa conscientisa noscomunidad riba e importancia di e vacuna.

Conforme nos srtategia y planificacion e promebatch lo destina pa: 

pa dunadornan di cuido

Esnan cu ta biba na casnan di cuido

Esnan riba 60 anja di edad 

E promer vacunan lo wordo duna 17 februari2021 na Club Don Bosco y pa cu esaki tur prensana Aruba lo ta presente pa presencia e momentoimportante aki. 

Nos kier enfatisa cu e pre registracion ta sigui y ta pidi comunidad pa haci esaki mas pronto cu ta posibel. E interes ta halto y ja caba tin mas di 10.000 persona a pre registra caba. Por haciesaki via e Aruba Health App of na e 4 MFA nan na Aruba.

Aruba, ban vacuna, ban cuida nos mes, ban proteha nos mes, ban salba bida y percura pa nos por recupera nos turismo y economiaMinister Oduber a termina bisando.


“Wij zijn erg blij dat de Pfizer vaccins op Aruba zijn gearriveerd. We zien licht aan de horizon.

Vandaag is het een belangrijke dag voor land Aruba met de aankomst van de Pfizer vaccins”. 

Minister Dangui Oduber wil op de eerste plaats God bedanken dat wij op Aruba wonen en deel uitmaken van het Nederlandse Koninkrijk waardoor wij toegang hebben tot deze vaccins. Wij willen de Nederlandse Staatssecretaris Paul Blokhuis en Kabinet Rutte bedanken voor de geboden hulp aan Aruba om deze vaccins volgens afspraak op 16 februari 2021 te hebben mogen ontvangen.

Aruba heeft 11.700 Pfizer vaccins in ontvangst genomen. Als Land zijn we erg tevreden met deze levering dit gezien het feit dat er momenteel een schaarste in de wereld aan vaccinsbestaat. Volgens Minister Dangui Oduber is het belangrijkom dit in een goed perspectief te zien. Gisteren ontving Colombia, een land met miljoenen inwoners 50.000 Pfizer vaccins terwijl Aruba met nauwelijks 100.000 inwoners 11.700 vaccins kreeg toegezonden. Als inwoners van Aruba moeten we hiervoor blij en dankbaar zijn en zeker ook de Nederlandse regering erkentelijk zijn ons deze hulp te hebben geboden.

Vanaf november 2020 is Land Aruba voorbereidingen aan het treffen voor de ontvangst  van deze vaccins. Eenmultidisciplinair team bestaande uit de Ministerie van Toerisme, Volksgezondheid en Sport, Directie Volksgezondheid, Departement voor Publieke Zaken, BRA, DOW, IVA, VDA, KPA, Douane en Setar hebben zich ingezet om zo goed mogelijk voorbereid te zijn en klaar te staan om een start te maken aan de vaccinatie. Tezamen met een heel dynamisch team heeft Aruba aan haar uitvoeringsplan gewerkt en alle voorbereidingen zijn getroffen voor het bezoek van het RIVM op Aruba afgelopen 25 januari 2021. De vertegenwoordigers van RIVM kregen een uitgebreidetoelichting en presentatie over onze vaccinatiestrategie en uitvoeringsplan. Er vond controle plaats van het gehele koelsysteem met alle installaties en vriezers waarin de vaccinszullen worden bewaard. Er werd ook een bezoek gebracht aan alle locaties waar de vaccinatie zal plaatsvinden. Het transport van de vaccins en de veiligheid die hierbij gepaard gaat en vereist wordt werden ook gecontroleerd. Naar aanleiding van dit bezoek en na een positieve evaluatie heeft Aruba groen licht gekregen om de vaccins toegeleverd te krijgen ter uitvoering van de gepresenteerde strategie en plannen.

Conform de vaccinatiestrategie en uitvoeringsplannen zullen in de volgende locaties gevaccineerd worden, namelijk: 

– Club Don Bosco in Noord.

-John F. Kennedy Education Centre in Oranjestad.

-Centro deportivo Libertador Betico Croes in Sta.Cruz.

-Santa Theresita Centre in Sanicolas.

De vaccinatie is voor iedereen die op dit eiland woont van groot belang. 

Deze vaccinatie zal ervoor zorgen dat:

1.onze gezondheid beschermd wordt;

2.mensenlevens zoveel mogelijk gered worden;

3.immuniteit gecreëerd wordt;

4.de toeristische  sector weer op gang komt zodat wij langzamerhand weer tot het normale leven terug kunnen.

Vanaf de komst van de vaccins op de wereldmarkt hebben tot nu toe meer dan 170 miljoen mensen vaccinatie laten zetten.

Wij als regering zijn een grote campagne begonnen om de bevolking bewust te maken van het belang van deze vaccinatie.

Conform onze strategie en planning komen de volgende doelgroepen als eerst in aanmerking voor de vaccinatie:

-de Acuezorgas, huisartsen en overige zorgverleners

-de bewoners van de bejaardentehuizen

-de 60+

De eerste vaccinaties zullen op 17 februari 2021 bij de Club Don Bosco in Noord gezet worden.

Voor deze gelegenheid is de hele Arubaanse pers aanwezig om deze belangrijke eerste vaccinatie bij te wonen.

We willen benadrukken dat de eerste preregistratie vervolgd wordt en we vragen iedereen om zich zo snel mogelijk te preregistreren. 

Er is heel veel belangstelling op dit moment. Meer dan 10.000 inwoners hebben zich al gepreregistreerd.

Deze preregistratie kan plaatsvinden via de Aruba Health Appof bij één van de vier MFA’s op Aruba.

Minister Dangui Oduber wil elke collega van het Kabinet Wever- Croes voor hun enorme inzet bedanken en eindigt met de volgende woorden:

“Aruba, laten we ons vaccineren ter bescherming van onszelf en van anderen, voor een betere zorg en ook om mensenlevens te redden. Alleen op deze manier kunnen we tezamen ons toerisme en onze economie weer op gang brengen”.

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *